Klantenservice
Heb je hulp nodig bij het afsluiten van je verzekering?
Chat met ons
verhuur woning gedekt onder rechtsbijstandverzekering

Verhuren van je woning gedekt onder je rechtsbijstandverzekering?

23 mei 2016

Ga je verhuizen en heb je je oude huis nog niet verkocht? Dan denk je er misschien aan om je oude huis te verhuren via de leegstandswet. Een Ditzo-collega had hetzelfde en ging op onderzoek uit: is het verhuren van je woning gedekt onder de rechtsbijstandverzekering?

Door Hella

Miss Merk

Over Hella

Niet vanzelfsprekend

Stel dat je een juridisch geschil krijgt met de huurder over de huur die hij moet betalen, of een meningsverschil over of er wel of niet iets aan het huis gerepareerd moet worden, hoe los je dit dan op? Het is nog niet zo vanzelfsprekend dat dit soort zaken gedekt is onder een rechtsbijstandverzekering.

Vaak valt de verhuur van (on)roerende zaken buiten de reikwijdte van de particuliere rechtsbijstandverzekering. En dat is misschien ook wel logisch, want eigenlijk is het een zakelijke aangelegenheid (en dus zou een zakelijke rechtsbijstandverzekering wel uitkomst kunnen bieden).

Met de Ditzo Rechtsbijstandverzekering wel gedekt

Omdat verhuren onder de leegstandswet eigenlijk op het randje ligt van particulier of zakelijk en mensen de regeling gebruiken om de periode tot de verkoop van hun oude woning te kunnen overbruggen, hebben we er bij Ditzo in samenwerking met DAS wél voor gekozen om geschillen rondom de verhuur van huizen via de leegstandswet onder de dekking van de rechtsbijstandverzekering te laten vallen.

Eén voorwaarde

Er is echter wel een voorwaarde: je moet zelf in het huis hebben gewoond. Als jij dus het huis van je opa erft en vervolgens wil verhuren via de leegstandswet, dan is dit niet gedekt. De regeling is er dus puur voor mensen die tijdelijk, omdat ze hun huis nog niet hebben verkocht, het huis gaan verhuren via de leegstandswet. (Terwijl het huis te koop staat).

Pieter en Alexander weer blij

De Ditzo-collega, die “per ongeluk” ergens anders verzekerd was, heeft zijn rechtsbijstandverzekering dus omgezet naar Ditzo. Waar Alexander en Pieter dan weer heel blij mee waren, net als met het hoge cijfer dat de Consumentenbond onze rechtsbijstandverzekering gaf. ;-)

Benieuwd naar de prijs van onze rechtsbijstandverzekering?

De premie van onze rechtsbijstandverzekering hangt af van jouw gezinssituatie en de dekkingen die je graag wilt. Standaard bieden wij de uitgebreide dekking Consument en Wonen aan. Je kunt al een rechtsbijstandverzekering afsluiten vanaf € 7,49 per maand.


Door Hella

Miss Merk

Over Hella