Klantenservice
Heb je hulp nodig bij het afsluiten van je verzekering?
Chat met ons
Social Media Politie Rumag

Hoeveel bier is een Whatsappje achter het stuur?

20 sep 2017

Veilig Verkeer Nederland (VVN) wil appen achter het bestuur net zo zwaar bestraffen als alcoholgebruik. Zij stellen dat je van je mobiel net zo roekeloos gaat rijden als iemand die een paar glazen alcohol achter de kiezen heeft. Maar hoeveel biertjes is ‘n whatsappje eigenlijk?

Door Gast

Gast blogger

​Bel of app jij weleens achter het stuur? Dan doe je hetzelfde als met 4 biertjes achter het stuur kruipen. Psycholoog David L. Strayer van de University of Utah onderzocht hoe bellen achter het stuur je rijgedrag beïnvloedt. En verrassing: mensen die hun telefoon in het verkeer gebruikten, maakten gemiddeld net zoveel brokken als iemand die 4 glazen bier achter de kiezen heeft. Mensen die op hun mobiel kijken, letten niet op de weg en dat heeft direct invloed op je reactiesnelheid. Meer nog dan bij iemand die 4 biertjes heeft gedronken voor hij de weg op ging. Dit betekent overigens niet dat je met alcohol op achter het stuur mag. In tegendeel. Dus please, don't try this outside home!

Net op tijd vs. net te laat

Uit onderzoek van het Britse Transport Research Laboratory blijkt dat van alle domme dingen die je in het verkeer kunt doen, je mobiele telefoon gebruiken de grootste negatieve invloed heeft op je reactiesnelheid. Wanneer je belt met je mobiel in je hand, neemt je reactiesnelheid met maar liefst 46% af. Dat kan het verschil zijn tussen ‘dat ging maar net goed’ en ‘net te laat’.


Bron: Transport Research Laboratory

 

Lees ook:

 

Door Gast

Gast blogger