Klantenservice
We vragen je geboortedatum als extra controle.
Kies nu eerst een nieuw, zelf bedacht wachtwoord

Een wachtwoord dat je zelf kiest is veel makkelijker te onthouden

Zorg dat dit wachtwoord...
Tussen de 8 en 127 tekens lang is
Minstens 1 cijfer en 1 letter bevat
Niet de tekens `<>/"'&\ bevat
Heb je hulp nodig bij het afsluiten van je verzekering?
Chat met ons

Prinsjesdag: dit verandert er in je zorgverzekering in 2023

20 sep 2022

​​

Het is vandaag de derde dinsdag van september: Prinsjesdag. De minister van Financiën overhandigt op deze dag de Rijksbegroting en de Miljoenennota aan de Tweede Kamer. Hier staat in hoeveel geld de regering het komende jaar voor de verschillende plannen beschikbaar stelt en waar dat geld vandaan komt. In deze blog vind je wat er wél en niet verandert in je zorgverzekering in 2023.

​​​​​​​​​

Door Gast

Gast blogger

Wat verandert er in 2023

De overheid maakt op Prinsjesdag bekend welke zorg er komend jaar in de basisverzekering zit. Voor 2023 heeft de overheid de volgende veranderingen bekendgemaakt:

  • Herstelzorg na corona: de vergoeding voor herstelzorg na ernstige corona (conditieverlies, vermoeidheid- en benauwdheidsklachten) wordt verlengd tot 1 augustus 2023. De behandeling kan bestaan uit extra fysiotherapie, oefentherapie, ergotherapie, logopedie en diëtetiek.
  • Vitamine D: vanaf 1 januari 2023 wordt vitamine D niet meer vergoed uit de basisverzekering.
  • Combinatietest: de combinatietest wordt niet langer vergoed en wordt vervangen door de NIPT (Niet Invasieve Prenatale Test).
  • NIPT: de NIPT bij medische indicatie wordt vanaf 01-01-2023 opgenomen in de basisverzekering als vervanging van de combinatietest. Hiervoor geldt geen eigen risico. Ook zonder medisch indicatie kun je de test laten uitvoeren. Vanaf 01-04-2023 vervalt de eigen bijdrage van € 175.
​​​​

Zorgpremie

​​​​​​

Naast de basisverzekering verandert er volgend jaar nog iets: de zorgpremie. Ben je benieuwd naar je zorgpremie voor 2023? Op 12 november ontvang je de nieuwe zorgpremie van ons.​​

Wat verandert er niet in 2023?

Eigen risico

De overheid stelt jaarlijks het verplichte eigen risico​ vast. Het verplichte eigen risico van 2023 verandert niet en blijft net als dit jaar € 385. Dit betekent dat je de eerste € 385 aan zorgkosten uit de basisverzekering zelf betaalt.

Vrije keuze voor ziekenhuizen en huisartsen

Of je nou een Vrije Keuze combinatiepolis of een Goede Keuze naturapolis hebt: bij Ditzo heb je ook in 2023 weer 100% vrije zorgkeuze voor ziekenhuizen en huisartsen.

Aan de slag met nieuwe gewoontes

Hoe lekker zou het toch zijn als voldoende bewegen, gezond eten en goed slapen als vanzelf zouden gaan? Ook volgend jaar ga je weer samen met a.s.r., waar Ditzo onderdeel van is, op een inspirerende manier aan de slag met nieuwe gewoontes.

Koploper in duurzaamheid

Bij alles wat we doen, denken we na over de vraag of dit houdbaar is voor de toekomst. We zijn dan ook trots dat we volgens de Verzekeringswijzer​​ van Eerlijke Geldwijzer voorop lopen op het gebied van duurzaamheid in 2022. Wist je dat jij als Ditzo klant ook flink bijdraagt aan een betere wereld​?​​​​​​​​​​​​​


Door Gast

Gast blogger