Klantenservice
Heb je hulp nodig bij het afsluiten van je verzekering?
Chat met ons

Het is weer Prinsjesdag!

20 sep 2016

Elk jaar verandert je zorgverzekering. Op Prinsjesdag (de derde dinsdag in september) maakt het kabinet de wijzigingen in de basisverzekering bekend. We zetten de belangrijkste wijzigingen voor je op een rijtje.

Door Sophia

Zorgprinses

Over Sophia

Eigen risico

De regering bepaalt het eigen risico. Dit is het bedrag dat je zelf betaalt als je gebruik maakt van de zorg. Afgelopen jaren is het eigen risico ieder jaar gestegen, maar dit jaar blijf het eigen risico gelijk: €385.
 
Bij Ditzo kun je kiezen om het eigen risico gespreid te betalen over 10 maanden. Zo voorkom je opeens een hoge rekening en hoef je niet in één keer het eigen risico te betalen. Het eigen risico wordt in tien termijnen betaald, ongeacht of je gebruik maakt van je eigen risico. Blijkt aan het einde van het jaar dat je eigen risico niet (helemaal) is opgegaan? Dan krijg je het resterende bedrag natuurlijk van ons terug.
 

Uitbreiding basisverzekering

 • Kortdurend verblijf zorginstelling
  Na een operatie in het ziekenhuis kan het soms nog te vroeg zijn om naar huis te gaan. Je kan dan een kortdurend verblijf in een zorginstelling krijgen, zodat je daar kan herstellen. Deze kosten zullen per 2017, net als ziekenhuiskosten, worden vergoed.
 • Fysiotherapie bij etalagebenen
  Mensen die pijn in hun benen hebben door vernauwde bloedvaten (ook wel etalagebenen in de 2e fase genoemd), krijgen vanaf 2017 aanspraak op 37 fysiotherapiebehandelingen. De eerste 20 behandelingen hoeven in dit geval ook niet betaald te worden. Het Zorginstituut Nederland (ZiN) heeft onderzoek gedaan welke behandeling voor etalagebenen het effectiefst is, en uit het onderzoek kwam dat oefentherapie beter is dan een operatie.
 • Borstprothese bij vrouwen en transgenders
  Het plaatsen van borstprotheses bij vrouwen en transgenders zonder borstgroei wordt opgenomen in de basisverzekering.
 • Kunsttanden tot 23 jaar (eerst was het tot 18 jaar)
  Op dit moment is het zo geregeld dat je tot je 18e levensjaar een vergoeding kreeg voor kunsttanden. Omdat de kaken van mensen op die leeftijd nog niet volgroeid zijn, werd daar bijna geen gebruik van gemaakt. Daarom is de leeftijd voor deze vergoeding verhoogd, naar 23 jaar.
 • Ooglidcorrectie bij ernstige gezichtsveldbeperking door verslapping of verlamming van bovenoogleden. 

Zorgtoeslag

 • De zorgtoeslag stijgt met ongeveer €2 per maand. 

Wat er niet verandert: altijd vrije zorgkeuze bij Ditzo!

Bij de Ditzo Zorgverzekering heb je ook in 2017 100% keuzevrijheid voor ziekenhuizen en huisartsen. Dat wil zeggen dat je vrij bent in het kiezen van een zorgverlener en dat je recht hebt op vergoeding van de kosten. Wij maken met zoveel mogelijk zorgverleners afspraken over kwaliteit en prijs. Hiermee houden wij de zorg voor onze verzekerden goed en betaalbaar. Daarnaast kunnen we hiermee de keuzevrijheid garanderen. Het aantal zorgverleners waar we geen contract mee hebben, is klein. Ga je toch naar een zorgverlener waar wij geen afspraak mee hebben? Ook dan kan je blijven rekenen op onze vergoedingen. Je krijgt dan van ons het marktconforme tarief. Het kan dus zijn dat je wel zelf iets bijbetaalt.
 

Wil jij de premie van 2017 als allereerste weten?

Wil je als eerste de scherpe premie van de Ditzo Zorgverzekering weten?? Schrijf je alvast in. Zodra wij onze premie bekend maken (half november), krijg je als eerste een e-mail met de nieuwe premie! 
 

Door Sophia

Zorgprinses

Over Sophia