Klantenservice
Heb je hulp nodig bij het afsluiten van je verzekering?
Chat met ons
Amsterdam Dance Event

Ga je naar ADE? Zakkenrollers dansen mee!

12 okt 2018

Ga je dit jaar ook naar het Amsterdam Dance Event? Van 17 t/m 21 oktober kun je door heel Amsterdam jouw dansmoves aan de wereld tonen. Maar de subtielste moves? Die zijn van de zakkenrollers. Een groot evenement zoals ADE is een ideale gelegenheid voor diefstal. Weet jij wat je kunt doen als je huissleutels zijn gestolen? En ben je hiervoor ook verzekerd?

Door Esther

Medewerker blije klanten

Over Esther
​​

Huissleutels kwijt?

Is er iemand al dansend vandoor gegaan met jouw huissleutels? Of ben je deze verloren tijdens het dansen? Dan kan deze schade verzekerd zijn onder je inboedelverzekering. Met de Ditzo Inboedelverzekering ben je tot € 500 verzekerd voor de kosten van het vervangen van nieuwe sloten in je woning. Let op, de sloten moeten binnen 24 uur nadat je ontdekt hebt dat je sleutels weg zijn, vervangen worden.

Telefoon gestolen

Ben je jouw smartphone kwijtgeraakt tijdens het dansen? Met de aanvullende dekking ‘Mobiele Elektronica’ van de Ditzo Inboedelverzekering is diefstal van mobiele elektronica verzekerd. Schade aan je telefoon door vallen en stoten wordt door ons vergoed, net als diefstal op straat In Nederland.

Iets anders kwijt?

Heeft een zakkenroller iets anders dan je telefoon of huissleutel meegenomen, zoals je portemonnee? Dan is dit meestal niet verzekerd. Heb je een Ditzo Inboedelverzekering met de aanvullende dekking ‘Kostbaarheden verlies en Buitenshuis’? Dan kunnen je verloren kostbaarheden zoals een horloge en sierraden wel verzekerd zijn. Wel is het belangrijk altijd aangifte te doen bij de politie bij zakkenrollen. Bekijk de voorwaarden van onze inboedelverzekering voor meer informatie.

Tips om zakkenrollen te voorkomen

Natuurlijk is het niet altijd mogelijk om diefstal te voorkomen, maar deze tips maken het een zakkenroller een stuk moeilijker:

  • Hou altijd je omgeving in de gaten 
  • Stop niets in je achterzak(ken) 
  • Neem zo weinig mogelijk contant geld mee 
  • Maak gebruik van een kluisje 
  • Draag een (hand)tas met de sluiting naar je lichaam toegekeerd


Bron foto: Vincent van den Boogaard, 20-10-2017 via https://www.amsterdam-dance-event.nl/press/


Door Esther

Medewerker blije klanten

Over Esther