Klantenservice
Heb je hulp nodig bij het afsluiten van je verzekering?
Chat met ons

Terug op kantoor? Zo hou je het vakantiegevoel vast!

13 aug 2018

​​Heb je een fijne vakantie gehad? Mooi! En dan nu weer terug naar kantoor. Van uren in de ogen kijken van je vakantieliefde, naar wegdromen bij de presentatie van je vergaderverloofde. 40 uur per week chillen aan de Costa del Kantoortuin. Zo zorg je ervoor dat je het lekkere ontspannen gevoel van je vakantie vasthoudt.

Door Gast

Gast blogger

​​

Ga lekker naar buiten

Een van de fijnste dingen van vakantie is dat je bijna de hele dag buiten bent. En laat werken - behalve als je postbode of tuinman bent - nu net iets zijn wat je vooral binnen doet. Het goede nieuws is, je kunt in Nederland ook gewoon naar buiten. Wat houdt je tegen om tijdens normale weken vakantie-achtige dingen te doen. Ga fietsend naar je werk en maak regelmatig een boswandeling of struin eens lekker door de duinen. Net vakantie toch? Bijkomend voordeel, bewegen is gezond en je krijgt er nog een energieboost van ook.

Maak tijd voor dingen die je belangrijk vindt

Filosoof en zanger Frans Bauer zong het al: ‘Heb je even voor mij, maak wat tijd voor me vrij.’ Echt tijd maken voor dingen is tijdens ons drukke dagelijks leven soms best lastig. Dat is ook het lekkere van vakantie. Uitgebreid lunchen, die goede gesprekken terwijl je door het bos slentert. En ‘s avonds lekker een boek lezen in plaats van uit gewoonte naar het scherm van je mobiel of de tv te kijken. Waarom doen we dit thuis eigenlijk niet? Maak bewust tijd voor elkaar en de dingen die je graag doet. Doe vaker samen iets leuks en gun jezelf op kantoor ook wat lol en ontspanning. Zolang je de tijd hebt om drie keer ‘druk’ te zeggen, heb je nog tijd om tijd te maken voor andere dingen.

Zie je kantoor als een all-inclusive resort

Ok. Dit is meer een grapje dan een serieuze tip. Maar wat nou als je kantoor als een all-inclusive resort was. Een tropisch paradijs waar je met één toegangspasje van alle faciliteiten kunt genieten. Laat je animeren tijdens een van de vele vergaderingen die er de hele dag door worden georganiseerd. Dat je kennis met de locals - allemaal hele aardige mensen - terwijl je je dorst laaft tijdens de traditionele donderdag- of vrijdagmiddagborrel. Doe je tegoed aan de spijzen die je kantoor serveert in hun exclusieve all-you-can-pay restaurant. En wanneer je aan het einde van de dag naar huis gaat? Dan leg je natuurlijk je handdoek op je favoriete flexwerkplek. Zo weet je zeker dat je morgen weer een goede plek bij het raam hebt.

Boek vast je volgende vakantie

Wat is er leuker dan vakantiepret? Precies, vakantievoorpret. Dus boek wanneer je weer thuis bent alvast je volgende vakantie of stedentrip. Uit onderzoek blijkt dat vakantievoorpret stressverminderend werkt. Dus als je dan toch aan het boeken bent. Boek dan gelijk je zomervakantie én een paar stedentripjes tussendoor. Dikke pret. Met de doorlopende Ditzo reisverzekering​, ga je bovendien het hele jaar door goed verzekerd op reis.

Door Gast

Gast blogger