Klantenservice
Heb je hulp nodig bij het afsluiten van je verzekering?
Chat met ons
zorgeloos

Een zorgeloze vakantie

01 aug 2019

Je hebt er keihard voor gewerkt. Een welverdiende vakantie! Bijna allemaal kennen we tegenwoordig een bepaalde mate van stress of noem het zorgen. Zelfs de jeugd. Het is gebleken dat meer dan 30% van de jongeren het moeilijk vindt om de smartphone aan de kant te leggen. En hierdoor ontstaat er digitale stress wat negatieve invloed kan hebben op hun huiswerk en slaapritme. Een bestaan zonder smartphone (al is het alleen de vakantieperiode) leidt tot meer productiviteit en creativiteit! Dat is de eerste tip voor een zorgeloze vakantie.​

Door Michiel

Mister social

Over Michiel

Een goed begin is het halve werk

Voordat je op de fiets, in de auto of op het vliegtuig stapt zijn er een paar ‘verplichtingen’.

Reisvaccinaties

Regel je reisvaccinaties op tijd als dit nodig is. Bij Ditzo kun je ook gebruik maken van de thuisvaccinatie en je online hiervoor aanmelden.

Medicijnen

Gebruik je medicijnen? Bij je apotheek kun je een overzicht van alle gegevens van je medicijngebruik halen. Makkelijk als je tijdens je vakantie een apotheker of een arts nodig hebt.

Medische kosten in het buitenland

Met je zorgverzekering zijn je medische kosten voor spoedeisende zorg in het buitenland gedekt op basis van wat de behandeling in Nederland kost (eenmaal het Nederlandse tarief). Omdat in het buitenland de kosten regelmatig hoger zijn dan hier, is het verstandig een reisverzekering af te sluiten die ook spoedeisende zorg dekt. Zo kom je achteraf niet voor onaangename financiële verrassingen te staan.

Ditzo zorgpas

Je Ditzo zorgpas is ook je Europese gezondheidskaart (EHIC) en geeft je recht op medische zorg in het buitenland. Zo voorkom je dat je zorgkosten zelf voor moet schieten. De EHIC staat ook in onze Ditzo Zorg App! Zo heb je deze altijd bij de hand en op je zorgpas staat ook ons alarmnummer voor medische noodgevallen +31 (0) 20 651 51 51.

Besparen terwijl je geld uitgeeft

Tijdens de meeste vakanties wil je je geen zorgen maken over de kosten die je daar. En wil je graag dat tochtje op de banaan achter een hele snelle speedboot kunnen maken, als je in bent voor zo’n avontuur natuurlijk. Wist je dat je tijdens je vakantie heel simpel kunt besparen op enkele kostenposten thuis?

 • Trek thuis alle stekkers uit de stopcontacten (niet die van het beveiligingssysteem als je die hebt)
 • Zet je koelkast en vriezer uit. Zo word je ook gedwongen om de restjes op te eten en hoef je een keer geen boodschappen te doen
 • Zet je boiler of geiser uit. Niet alleen een kostenbesparende tip, maar ook nog eens veilig
 • Misschien wil je inbrekers afschrikken door een lichtje aan te laten staan. Slim, maar gebruik dan een spaarlamp of een tijdschakelaar

Wil je nog meer tips om te besparen voor of tijdens je vakantie? We hebben nog een blog met meer tips!

Tot ‘slot’

En net voordat je je deur achter je dichttrekt en op slot draait, hebben we nog een paar tips om je niet druk te hoeven maken over het huis dat je achterlaat:

 • Investeer in goede sloten en goed hang- en sluitwerk
 • Zet inbrekers in het zonnetje (verlichting dus)
 • Voorzie elektronica van opsporingssoftware
 • Verstop sleutels niet onder de deurmat of in de pot van een plant
 • Maak het inbrekers moeilijk (geen ladders in de tuin laten staan)
 • Blijft de auto achter? Laat deze dan af en toe verplaatsen
 • Vraag buren om een oogje in het zeil houden
 • Wek de indruk dat er iemand thuis is
 • Let op met je berichten op de sociale media
 • Gebruik geen e-mail afwezigheidsmelding

En is er toch ingebroken? Doe dan altijd aangifte en meld je schade bij je woonhuis- of inboedelverzekeraar.

En nu snel ontspannen en lekker genieten van je vrije tijd!

​​​​​​

Door Michiel

Mister social

Over Michiel