Klantenservice
We vragen je geboortedatum als extra controle.
Kies nu eerst een nieuw, zelf bedacht wachtwoord

Een wachtwoord dat je zelf kiest is veel makkelijker te onthouden

Zorg dat dit wachtwoord...
Tussen de 8 en 127 tekens lang is
Minstens 1 cijfer en 1 letter bevat
Niet de tekens `<>/"'&\ bevat
Heb je hulp nodig bij het afsluiten van je verzekering?
Chat met ons

Dankzij het Odensehuis geniet Henk nog volop van het leven

11 sep 2015

Henk en Martha zijn regelmatige bezoekers van het Odensehuis, een inloophuis voor mensen met een vorm van dementie. Hij doet er boodschappen en zij neemt deel aan de lotgenotengroep voor mantelzorgers. Henk zegt dat er in het Odensehuis niet wordt gesproken over patiënten, maar dat het mens-zijn centraal staat. Hij kan het weten, want hij heeft zelf de ziekte van Alzheimer. Martha is zijn vrouw en mantelzorger.

Door

Actieve deelnemer

Het Odensehuis is een van de 9 kleinschalige zorginitiatieven die Ditzo dit jaar, samen met klanten en niet-klanten, via het  project #zorgmee heeft gefinancierd. Henk komt er sinds vorig jaar dagelijks en is een actieve deelnemer. Hij haalt de boodschappen, verricht hand- en spandiensten en is deelnemer aan de Gedachtenkamer (een lotgenotengroep voor mensen met dementie) en het zangkoor. Hij helpt ook regelmatig bij informatiebijeenkomsten voor bezoekers.

Mantelzorger

Zijn vrouw Martha vind het moeilijk dat Henk Alzheimer heeft. Zij heeft het in het begin zelfs een beetje weggeduwd. Nu komt ze een dag in de week naar het Odensehuis voor de lotgenotengroep voor mantelzorgers. Pasgeleden namen ze samen deel aan een vakantie die het Odensehuis had georganiseerd, mede met de donatie van #zorgmee.

Inloophuis

Het Odensehuis is een vrijwilligersorganisatie gebaseerd op bestaande initiatieven uit Schotland en Denemarken. Veel mensen die te horen krijgen dat zij lijden aan een vorm van dementie, zijn nog lang niet zorgbehoevend en komen ook niet in aanmerking voor professionele zorg. Mensen met de diagnose `dementie’ kunnen nauwelijks ergens terecht met hun vragen en behoeften. Voor deze mensen en hun familie, vrienden en kennissen is het Odensehuis bedoeld: een inloophuis waar men de hele dag welkom is.

Bekijk het filmpje over Henk


Door