Klantenservice
We vragen je geboortedatum als extra controle.
Kies nu eerst een nieuw, zelf bedacht wachtwoord

Een wachtwoord dat je zelf kiest is veel makkelijker te onthouden

Zorg dat dit wachtwoord...
Tussen de 8 en 127 tekens lang is
Minstens 1 cijfer en 1 letter bevat
Niet de tekens `<>/"'&\ bevat
Heb je hulp nodig bij het afsluiten van je verzekering?
Chat met ons

​Aanvullende dekkingen reisverzekering​

De basisdekking van de Ditzo Doorlopende Reisverzekering kun je zelf uitbreiden met de aanvullende dekkingen 'Ongevallen', 'Sporten en wintersport', 'Hulp en huur vervoermiddel' en 'Annulering'. 

​Ongevallen

Met de aanvullende dekking ongevallen ben je verzekerd voor overlijden of als je blijvend invalide raakt door een ongeval tijdens de reis. De uitkering bedraagt € 25.000 bij overlijden en maximaal € 75.000 bij blijvende invaliditeit.

Sporten en wintersport

Ben je van plan om een sport uit te oefenen tijdens je vakantie, zoals bergsport of watersport met een meer dan normaal risico? Dan kies je voor de sporten en wintersportdekking. We vergoeden de schade die ontstaat tijdens de beoefening van:

 • Bergsport (sport op wegen of terreinen die alleen door ervaren bergsporters of onder leiding van ervaren bergsporters begaanbaar zijn),
 • Wintersport*
 • Luchtsport (elke sport in de lucht, zoals parachutespringen, bungeejumpen, ballonvaren, zweefvliegen, parapente, sport-, ultralight- en microlightvliegen),
 • Watersport met een meer dan normaal risico (zoals rafting, canyoning, flottage, hydrospeed, skyboot, wildwaterkanoën en wedstrijdzeilen op zee) en
 • Overige sporten met een meer dan normaal risico (zoals vechtsporten, rugby, wielerwedstrijden en snelheidswedstijden op of met een paard).

En we vergoeden dan ook schade aan bergsport-, luchtsport-, watersport- en wintersportartikelen.

*Als je alleen gaat langlaufen,sleeën of schaatsen, dan hoef je daarvoor deze dekking niet extra te kiezen.

Hulp en huur vervoermiddel

Je bent verzekerd voor hulp als de bestuurder van het vervoermiddel waarmee je de reis maakt uitvalt in het buitenland. Je bent verzekerd voor de huur van een vervangend vervoermiddel en de extra vervoers- en verblijfskosten die je moet maken. Of een vergoeding voor het vervoer van het vervoermiddel en de bagage naar de woonplaats in Nederland. Wanneer je hulp nodig hebt, is het belangrijk om vooraf contact op te nemen met de Ditzo alarmcentrale.

Valt het vervoermiddel waarmee je de reis maakt onvoorzien en onverwacht uit? Dan krijg je hulpverlening of een vergoeding voor het vervoer van het vervoermiddel naar de woonplaats in Nederland. Dit geldt alleen als het vervoermiddel niet binnen 2 werkdagen kan worden gemaakt en als de vervoerskosten niet hoger zijn dan de waarde van het vervoermiddel op dat moment.

Annulering

Met de annuleringsdekking​ ben je verzekerd door schade die je oploopt door:

 • Vertraagde aankomst op de eindbestemming
 • Ziekenhuisopname tijdens de reis
 • Voortijdige terugkeer

Je kiest zelf het verzekerd bedrag voor annuleringsdekking. De bedragen hieronder gelden per persoon per reis. Per verzekeringsjaar geldt een maximum, dat is vier keer het bedrag voor alle verzekerden samen. Bijvoorbeeld je kiest voor € 1.500 per persoon per reis. Dat betekent dat er dekking is voor € 6.000 totaal op jouw reisverzekering per verzekeringsjaar.Je kunt uit de volgende bedragen kiezen:

 • € 750
 • € 1.500
 • € 3.000

Let op! De annuleringsdekking moet binnen 7 dagen na het boeken van je reis, afgesloten zijn. Anders heb je in geval van annulering voor die betreffende reis geen recht op een vergoeding. Laat de verzekering daarom altijd gelijk ingaan. En annuleer je vanwege een bestaande ziekte, afwijking of aandoening van jezelf, een familielid of huisgenoot? Dan krijg je geen vergoeding als je dit 90 dagen voor de ingangsdatum van je annuleringsdekking al wist.​​​​​​​​​