Klantenservice
We vragen je geboortedatum als extra controle.
Kies nu eerst een nieuw, zelf bedacht wachtwoord

Een wachtwoord dat je zelf kiest is veel makkelijker te onthouden

Zorg dat dit wachtwoord...
Tussen de 8 en 127 tekens lang is
Minstens 1 cijfer en 1 letter bevat
Niet de tekens `<>/"'&\ bevat
Heb je hulp nodig bij het afsluiten van je verzekering?
Chat met ons

Ditzo draagt bij aan kleine zorginitiatieven

Ditzo wil samen met jou bijdragen aan goede zorg. Daarom selecteerden we vorig jaar een aantal kleinschalige zorginitiatieven die oplossingen boden voor ontstane problemen in de zorg. En iedereen mocht storten. Klanten en niet-klanten. In totaal geven we € 410.000. Met dit geld gaan de zorginitiatieven nu actief aan de slag. Zo heeft het Nationaal Ouderenfonds een nieuwe BoodschappenPlusBus gekocht.

Zorg voor jongeren

Zorg voor gezinnen

Zorg voor ouderen

Hoe kozen we de zorgprojecten?

We hebben acht deskundigen gevraagd om ons te helpen met het zoeken naar zorg projecten. Deskundigen die dagelijks met zorg te maken hebben. Die weten waar de knelpunten zitten. Waar het beter kan, of juist waar het goed zit. Wij hebben samen negen projecten uitgekozen die op de juiste manier voor anderen zorgen. En die zonder de steun van ons allemaal dat niet kunnen blijven doen.

De deskundigen

Tanno Bregonje:
Executive coach en facilitator van diepgaande veranderprocessen
Krista Okma:
Senior medewerker inhoud Nederlands Jeugdinstituut, moeder van zorg-intensief kind
Marielle Emmelot-Vonk:
Klinisch geriater, medisch afdelingshoofd UMC Utrecht
Petra van Holst-Wormser:
Directeur a.s.r. Ziektekosten
Stella Braam:
Freelance onderzoeksjournalist en deze hele campagne betrokken bij het onderzoeken van de veranderingen in de zorg en de gevolgen daarvan
Senna Mourabit:
Rechtenstudent en medewerkster Ditzo callcenter. Ze is bijzonder geïnteresseerd en betrokken bij de campagne en in de veranderingen in de zorg
Marlies Ott:
Programmadirecteur Erasmus Centrum voor Zorgbestuur

Op zoek naar zorg

Hoe is het om zorg nodig te hebben? Om afhankelijk te zijn van anderen? Of afscheid te moeten nemen van de zorg die je niet kan missen? Dennis Weening duikt in het dagelijks bestaan van 6 mensen met een zorgvraag. Om de zorg van deze mensen aan den lijve te ervaren. En hun verhalen met ons te delen.

Eetstoornis deel 1

Eetstoornis 1 Bekijk de video

Ilsa had zowel anorexia als boulimia. Met Dennis praat ze over haar eetstoornis en hoe het zo ver kon komen.

Eetstoornis deel 2

Eetstoornis 2 Bekijk de video

In deel 2 ervaart Dennis aan den lijve, onder toezien van Ilsa, hoe het is om boulimia te hebben. Met alle gevolgen van dien.

Autisme

Bekijk de video Bekijk de video

Alex is een kind met autisme. Door zijn autisme is hij van meerdere scholen afgestuurd. Inmiddels is hij genoodzaakt thuis te blijven. Om de zorg van Alex op te vangen heeft zijn moeder Penny, twee jaar geleden haar baan moeten opzeggen.

Mantelzorg deel 1

Mantelzorg 1 Bekijk de video

Marijke heeft Parkinson en kan niet meer voor zichzelf zorgen. Ze wordt drie keer per week gewassen. De andere dagen is ze afhankelijk van haar dochter, Cathelijne.

Mantelzorg deel 2

Mantelzorg 2 Bekijk de video

Om voor haar moeder, Marijke, te zorgen heeft Cathelijne haar eigen leven opzij moeten zetten. Zij vertelt hoe het is om als volwassen vrouw je eigen moeder te moeten wassen. Dan mag Dennis het zelf meemaken.

Psychose

Psychose Bekijk de video

Omdat Bas vijf jaar lang een psychose had kreeg hij medicatie. Dit vlakte zijn gevoel af. Dennis wilde zelf ontdekken wat de invloed van de medicatie op hem is. Hij slikte een aantal pillen en praatte met Bas over zijn psychose.

Dementie

Dementie Bekijk de video

Tiny lijdt aan dementie en zit per dag maar liefst twaalf uur stil in haar rolstoel. Dementerende ouderen hebben baat bij lichamelijk contact omdat dit de hersenen stimuleert. Een robot kan dit contact geven. Dennis kijkt hoe Tiny op de robotzeehond die hij voor haar meeneemt reageert.

Waarom doen we dit?

Als zorgverzekeraar, vinden wij dat we in het midden van het probleem moeten gaan staan. Dat we moeten weten welke zorg problemen er zijn. En gaan komen. Welke groepen het nu zwaar hebben. Of zwaar gaan krijgen. Waar er nu zorg ontbreekt en straks zal ontbreken. Daarom doen we dit. Want alleen zo kunnen we daadwerkelijk een bijdrage leveren aan de zorg. Want alleen zo kan je voor jezelf én een ander zorgen.

Ook in 2015 een zorgverzekering met vrije zorgkeuze?

De aanleiding

Vorig jaar doneerde Ditzo 1 miljoen euro aan kankeronder-zoek met ‘Kijk kanker de wereld uit’. Omdat we het anders doen. Misschien ook beter.

2015. De overheid verschuift zorgtaken naar de gemeenten en mantelzorgers. Waar gaat het mis? Waar gaat het goed? Op sociale media roepen we met #zorgmee op om te reageren op het nieuws en verhalen met ons te delen. Zo brengen we in kaart hoe het met de zorg in Nederland staat.

Advertenties waarmee we krantenberichten over de zorg uitlichten.
Bekijk de video

Korte video waarin we onze oproep voor #zorgmee doen.

Bekijk de video

John de Wolf zocht uit wat er met het miljoen is gebeurd.