Klantenservice
We vragen je geboortedatum als extra controle.
Kies nu eerst een nieuw, zelf bedacht wachtwoord

Een wachtwoord dat je zelf kiest is veel makkelijker te onthouden

Zorg dat dit wachtwoord...
Tussen de 8 en 12 tekens lang is
Minstens 1 cijfer en 1 letter bevat
Niet de tekens `<>/"'&\ bevat

Zorg in & voor het buitenland​

Als je op vakantie of voor je werk in het buitenland bent en zorg nodig hebt, wil je natuurlijk zo snel mogelijk geholpen worden. Daarom zijn we 24/7 te bereiken via +31 (0)20 651 51 51. Maar misschien ga je ook wel speciaal voor medische zorg naar het buitenland.

Op deze pagina kun je de belangrijkste informatie over zorg in het buitenland vinden. Voor uitgebreide informatie verwijzen wij je graag naar onze brochure Zorg in het buitenland​​.
 

Bel ons en wij:

  • Bieden je hulp en advies via SOS International. Wat er ook gebeurt!
  • Zoeken direct een zorgverlener in de buurt van je verblijfplaats als medische hulp noodzakelijk is
Neem altijd contact met ons op als je zorg nodig hebt in het buitenland. Wij zoeken een ziekenhuis of specialist voor je, overleggen je situatie met de behandelend arts, en regelen alle zaken rondom je zorg (bijvoorbeeld een garantiestelling voor betaling van je kosten).

Spoedeisende hulp

De basisverzekering vergoedt spoedeisende hulp in het buitenland, waar je ook bent! We vergoeden dan het Nederlands tarief. In sommige landen is het Nederlands tarief niet voldoende om je zorgkosten te vergoeden. Daarvoor heb je een aanvullende verzekering nodig.

Blijf je binnen Europa of ga je naar een EER of een verdragsland, dan heb je voldoende aan onze aanvullende verzekering ZorgBewust. Voor de rest van de wereld kun je beter de aanvullende verzekering ZorgGoed of ZorgBeter kiezen.

Ook voor niet spoedeisende hulp in het buitenland die onder de basisverzekering valt kun je een vergoeding krijgen. Dit geldt echter alleen voor landen binnen de EU, EER of voor een verdragsland.

Neem je zorgpas mee!

Zorg er voor dat je de Ditzo Zorgpas bij je hebt als naar het buitenland gaat. Dat scheelt je een hoop gedoe! De Ditzo Zorgpas is namelijk ook je Europese gezondheidskaart (EHIC) en geeft je recht op medische zorg in het buitenland. Zo voorkom je dat je zorgkosten zelf voor moet schieten. 

Hoe dien je een declaratie in voor je buitenlandse nota?

Een buitenlandse nota kun je helaas niet declareren via de Ditzo Zorg App. Je moet deze nota per post naar ons versturen. Dit doe je het makkelijkst via Mijn Zorgverzekering. Kies voor 'declareren' en klik de link 'declaratieformulier' aan. Vul daarna alle velden van het online declaratieformulier in. In dit formulier staan je persoonsgegevens alvast ingevuld. Het formulier kun je vervolgens uitprinten en met de originele nota's naar ons toesturen:

Ditzo Zorgverzekeringen
t. a. v. Afdeling Ziektekosten Claimbehandeling
Postbus 2072
3500 HB Utrecht

We verwerken je declaratie binnen 14 dagen. Hebben we wat meer tijd nodig dan laten we je dat weten.

Vaccinaties

Ga je naar het buitenland en heb je daarvoor reisvaccinaties nodig? Vaccinaties mogen worden gegeven door je huisarts, de GGD, Meditel of Thuisvaccinatie.

Wanneer krijg je vaccinaties vergoed?

Thuisvaccinatie

Bij Ditzo kun je je ook thuis laten vaccineren, op het moment dat het jou het beste uitkomt! Zo werkt het:

  • De vaccinatie wordt gedaan door een arts van Thuisvaccinatie.nl.
  • Je kunt je online aanmelden voor een afspraak
  • Vul de vragenlijst in en geef aan welke dag en tijdstip jou het beste uitkomen
  • Je krijgt een advies over welke reisvaccinaties je nodig hebt
  • En je ontvangt een bevestiging van de afspraak

Alle klanten bij Ditzo krijgen 10% korting op de gehele factuur bij een thuisvaccinatie. Dit aanbod geldt voor al onze zorgklanten. Een arts komt gewoon bij je thuis. Dat is goedkoop, veilig én makkelijk!

Meer weten? Lees ook ons blog met tips voor een zorgeloze vakantie!