Klantenservice
We vragen je geboortedatum als extra controle.
Kies nu eerst een nieuw, zelf bedacht wachtwoord

Een wachtwoord dat je zelf kiest is veel makkelijker te onthouden

Zorg dat dit wachtwoord...
Tussen de 8 en 127 tekens lang is
Minstens 1 cijfer en 1 letter bevat
Niet de tekens `<>/"'&\ bevat
Heb je hulp nodig bij het afsluiten van je verzekering?
Chat met ons

Zorg in & voor het buitenland​​​​​​​​​​​​

Ben je in het buitenland en heb je met spoed hulp nodig? Je kunt ons bereiken op +31(0)20 651 51 51. Dit nummer is 24/7 bereikbaar.

Als je in het buitenland zorg gaat gebruiken kan dat soms net even anders gaan dan in Nederland. Het kan zijn dat je met spoed zorg nodig hebt of dat je juist speciaal voor zorg naar het buitenland reist. Op deze pagina vind je informatie over zorg in het buitenland.  

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​
Verzeker je
vakanties
Vanaf
€ 2,83
p/mnd
​​​
​​

Spoedeisende zorg en geplande zorg

Onder zorg in het buitenland is er verschil tussen spoedeisende zorg en geplande zorg.

Spoedeisende zorg is zorg die niet kan wachten tot je weer terug in Nederland bent. Denk bijvoorbeeld aan het breken van een bot tijdens het skiën. Wil je meer informatie over spoedeisende zorg, bijvoorbeeld over alles dat je moet regelen nadat je geholpen bent? Ga dan naar spoedeisende zorg in het buitenland. 

Geplande zorg is zorg waarvoor mensen juist naar het buitenland gaan omdat ze in Nederland bijvoorbeeld te lang moeten wachten. Of wanneer je regelmatig voor behandeling naar het ziekenhuis moet en je voor langere periode naar het buitenland gaat. Als je in het buitenland een behandeling laat uitvoeren moet je met een aantal dingen rekening houden. Zo moet je soms vooraf toestemming vragen. Alle informatie over geplande zorg in het buitenland, van vergoedingen tot declareren, vind je op de pagina over geplande zorg in het buitenland​


Denk hier aan voor vertrek:

Zorgpas

Zorg er voor dat je de Ditzo Zorgpas bij je hebt als je naar het buitenland gaat. Dat scheelt je een hoop gedoe! De Ditzo Zorgpas is namelijk ook je Europese gezondheidskaart (EHIC) en geeft je recht op medische zorg in het buitenland. Zo voorkom je dat je zorgkosten zelf voor moet schieten. Heb je geen zorgpas meegenomen? In de Ditzo App vind je de digitale versie. 

Vaccinaties

Bij Ditzo kun je je ook thuis laten vaccineren, op het moment dat het jou het beste uitkomt! Alle klanten bij Ditzo krijgen 10% korting op de gehele factuur bij een thuisvaccinatie. Dit aanbod geldt voor al onze zorgklanten. Een arts komt gewoon bij je thuis. Dat is goedkoop, veilig én makkelijk!Zo werkt het:

  • De vaccinatie wordt gedaan door een arts van Thuisvaccinatie.nl.
  • Je kunt je online aanmelden voor een afspraak
  • Je krijgt een advies over welke reisvaccinaties je nodig hebt
Medicijnen in het buitenland

Als je medicijnen nodig hebt, wil je niet betalen voor medicijnen die onnodig duur zijn. Prijsverschillen tussen medicijnen met dezelfde werkzame stof zijn groot. Daarom kiest Ditzo ervoor om medicijnen te vergoeden volgens het voorkeursbeleid​. Met het voorkeursbeleid vergoeden we alleen de variant die uiteindelijk het goedkoopst is. Wanneer je een voorkeursmedicijn gebruikt betaal je geen eigen risico. Je betaalt wel eigen risico over de afleverkosten (terhandstellings- en dienstverleningskosten) van de apotheek.

Bovengenoemd beleid geldt ook als je geplande medicijnen in het buitenland haalt.

​​​​​​

​​