Klantenservice
We vragen je geboortedatum als extra controle.
Kies nu eerst een nieuw, zelf bedacht wachtwoord

Een wachtwoord dat je zelf kiest is veel makkelijker te onthouden

Zorg dat dit wachtwoord...
Tussen de 8 en 127 tekens lang is
Minstens 1 cijfer en 1 letter bevat
Niet de tekens `<>/"'&\ bevat
Heb je hulp nodig bij het afsluiten van je verzekering?
Chat met ons

​Declareren zorgnota's

Heb je gebruik gemaakt van zorg? Dan zal de zorgverlener hiervoor een rekening sturen. In de meeste gevallen declareert de zorgverlener zorgkosten rechtstreeks bij ons. Je hebt hier verder dan geen omkijken naar. Ontvang je toch een rekening, maar ben je wel verzekerd voor deze zorg? Op deze pagina leggen we uit hoe je deze rekening makkelijk en snel kan declareren.

Zorgkosten ​declareren: zo werkt het

Bij Ditzo zijn er twee manieren om binnen enkele minuten tijd een declaratie in te dienen: via de Ditzo Zorg app en via Mijn Zorgverzekering.

Een declaratie indienen via de Ditzo Zorg App

De Ditzo Zorg App is beschikbaar voor Apple en Android. Met de Ditzo Zorg App maak je een foto van de rekening. Hierna hoef je alleen nog maar op ‘Indienen’ te drukken. Wij doen de rest.

Het voordeel van de Ditzo Zorg App is dat je altijd je declaratieoverzicht en je postvak bij de hand hebt. Zodra de declaratie goedgekeurd is vind je deze in het overzicht terug. Ook ontvang je een bericht in je postvak en declareer je op veilige wijze. 

Een declaratie indienen via Mijn Zorgverzekering

Ook via Mijn Zorgverzekering kun je in een handomdraai een rekening declareren. Je hoeft alleen de digitale rekening of foto van de papieren rekening toe te voegen en je gegevens te controleren. Veilig en snel. Wij doen de rest.

In het declaratieoverzicht op Mijn Zorgverzekering vind je niet alleen de verwerkte declaraties, maar ook de status van de declaraties die in behandeling zijn.

​​Zorgkosten gedeclareerd: zo lang duurt het

Heb je een declaratie ingediend via Mijn Zorgverzekering of de Ditzo Zorg App? Dan ontvang je bevestiging van je declaratie per mail.

Wij doen ons best om het geld wat je vergoed krijgt zo snel mogelijk aan jou over te maken. Wij streven ernaar om jouw ingediende declaratie binnen 5 dagen af te handelen, maar meestal zijn wij sneller. Lukt het ons een keer niet? Excuses daarvoor. Weet dat wij continu bezig zijn met het verbeteren én het versnellen van onze processen!

In het declaratieoverzicht van Mijn Zorgverzekering kun je altijd de status van je ingediende declaraties zien.

Heb je zorgkosten gedeclareerd die onder het eigen risico vallen? Wij houden het eigen risico in dit geval in op de vergoeding. Dit vind je terug in de betaalspecificatie die je van ons ontvangt.

Zorgkosten gedeclareerd door zorgverlener

​Het grootste deel van de declaraties wordt ingediend door de zorgverlener zelf. In je declaratieoverzicht vind je onder meer de behandeling, de behandelaar en het totaalbedrag terug.

Welke zorgkosten je in ieder geval in het declaratieoverzicht terugvindt zijn de declaraties door je huisarts. De huisarts ontvangt van de zorgverzekeraar voor iedere ingeschreven verzekerde een vaste vergoeding per kwartaal. De kosten worden vergoed vanuit je basisverzekering en vallen niet onder het eigen risico​.

Declareert een zorgverlener zorgkosten die wel onder het eigen risico vallen? Dan kun je dit zien in je declaratieoverzicht of je eigen risico stand. We sturen je in dit geval achteraf een rekening voor het eigen risico​.

Declareren met declaratieformulier

Wil je je nota liever per post naar ons versturen? Gebruik dan het declaratieformulier op Mijn Zorgverzekering.

  • Log in op Mijn Zorgverzekering met je DigiD
  • Ga naar “Declareren” en kies voor “Declaratieformulier”
  • Hier vind je verdere instructies
  • Na ontvangst verwerken we je declaratie binnen 14 dagen

Maak voor je eigen administratie altijd een kopie van je nota. Wij sturen de originele nota’s niet terug. Maak je kosten buiten Nederland of gaat het om een ongeval? Geef dit dan aan op het declaratieformulier.

Je krijgt altijd een betaalspecificatie van je ingediende nota’s in je digitale postvak in Mijn Zorgverzekering.