Klantenservice
Heb je hulp nodig bij het afsluiten van je verzekering?
Chat met ons

Hoortoestellen en je Ditzo zorgverzekering ​

Ben je slechthorend? Bij Ditzo krijg je een vergoeding voor een hoortoestel. Op deze pagina lees je hoe het werkt.

​Hoortoestel vanaf 2023

De aanschaf van je hoortoestel

Bij aanschaf van jouw hoortoestel werkt de audicien volgens het landelijke hoorprotocol. Het hoorprotocol zorgt er voor dat je een kwalitatief goede hooroplossing krijgt. Daarnaast moet het protocol leiden tot een doelmatige hooroplossing voor jouw persoonlijke situatie.

Voor een hoortoestel krijg je vanuit de basisverzekering een deel vergoed. Als je 18 jaar of ouder bent geldt er een wettelijke eigen bijdrage van 25% en is het eigen risico van toepassing. Voor kinderen tot en met 17 jaar geldt geen wettelijke eigen bijdrage en geen wettelijk eigen risico.

Ditzo biedt ruimte voor jouw persoonlijke wensen. Hierdoor is het mogelijk om met behoud van de Ditzo vergoeding én eigen bijbetaling invulling te geven aan jouw meer persoonlijke wensen. Hiervoor gebruik je het formulier “Bijbetalingsformulier gehoorhulpmiddelen”. Dit formulier vul je samen met je audicien in.

Bijbetalingsformulier gehoorhulpmiddelen​

De nazorg, onderheid en reparatie

Je hebt jouw hoortoestel voor minimaal 5 jaar. In een periode van 5 jaar kan er voor je veel veranderen. Daarom vinden wij het belangrijk dat je niet automatisch voor deze periode verbonden bent aan hetzelfde audicienbedrijf. Dit mag uiteraard wel, maar wil je voor nazorg (inclusief onderhoud en reparaties) naar een andere audicien of audicienbedrijf dan is dit mogelijk. Je hebt 1 keer per 12 maanden recht op vergoeding. Deze vergoeding voor nazorg kan je gebruiken voor een (gecontracteerd) audicienbedrijf van jouw keuze. Hiermee bieden wij je maximale keuzevrijheid.

Door de nazorg van je toestel apart te vergoeden leggen we de nadruk op goede service en nazorg tijdens de gehele periode waarin je gebruik maakt van jouw hoortoestel. Een audicien krijgt het tarief voor nazorg namelijk alleen vergoed als je deze zorg daadwerkelijk hebt ontvangen. Bij nazorg is de wettelijke eigen bijdrage van 25% van toepassing (met uitzondering van kinderen tot en met 17 jaar). Wanneer de nazorg niet plaatsvindt hoef je de eigen bijdrage dus niet te betalen. Zo houden we samen de zorg betaalbaar. Bij nazorg hanteren wij geen eigen risico zodat je geen extra kosten maakt.

Modules

​In het kader van het stimuleren van kwaliteit, innovatie en maatschappelijk verantwoord ondernemen heeft Ditzo vier modules ontwikkeld. Onderstaand leggen wij uit wat deze modules voor jou als verzekerde betekenen.

​​​Heb je een hoortoestel aangeschaft vóór 2023?

Dan verandert er niks. Je kunt tijdens de gebruikersperiode van 5 jaar gewoon terecht bij je vertrouwde audicien voor alle nazorg, onderheid en reparaties. 


​Audiciens zonder contract bij Ditzo

Wil je weten of jouw audicien een contract heeft? Dat doe je door te zoeken in onze Zorgzoeker.


Als je ervoor kiest om naar een niet-gecontracteerde audicien te gaan dan dien je een machtigingsaanvraag bij ons in te dienen vóór aanschaf van een hoortoestel. Het onderstaande aanvraagformulier vul je samen met jouw audicien in.

​​​De factuur dien je zelf aan jouw audicien te betalen en kan je achteraf bij a.s.r. declareren. Hoeveel je vergoed krijgt bij niet-gecontracteerde zorg is afhankelijk van jouw polis. Kijk bij Vergoedingen hoeveel je met jouw verzekering vergoed krijgt.


Als je naar een audicien gaat zonder contract moet je eerst een machtiging bij ons aanvragen. Dat doe je met het onderstaande formulier. ​

​​​​​