Klantenservice
We vragen je geboortedatum als extra controle.
Kies nu eerst een nieuw, zelf bedacht wachtwoord

Een wachtwoord dat je zelf kiest is veel makkelijker te onthouden

Zorg dat dit wachtwoord...
Tussen de 8 en 127 tekens lang is
Minstens 1 cijfer en 1 letter bevat
Niet de tekens `<>/"'&\ bevat
Heb je hulp nodig bij het afsluiten van je verzekering?
Chat met ons

Geblancheerde regenboog worteltjes​

​​

Met dit recept is gezelligheid gegarandeerd. De regenboogworteltjes zijn kleurrijk, heerlijk zoet én heel makkelijk te maken. De worteltjes zijn ook helemaal kidsproof, deze zoete worteltjes vallen namelijk vaak in de smaak bij kinderen.

​​
 

  • 4 personen
  • 20 minuten
  • bijgerecht

Ingrediënten

  • 600 gr wortelen
  • scheutje olijfolie
  • 50 ml groentebouillon
  • 50 ml sinaasappelsap
  • honing naar smaak
  • 3 - 5 takjes verse tijm
  • 3 knoflooktenen
  • eventueel een sinaasappel voor garnering

Bereiding

  1. Maak de wortelen schoon door met een mes de buitenkant te schaven of gebruik een dunschiller. Snijd ze vervolgens in de lengte doormidden. Grotere exemplaren kun je in vier verdelen.
  2. Tip: de worteltjes zien er extra feestelijk uit als je het loof eraan laat zitten. Snijd het daarom nog niet weg wanneer je ze bereid.

  3. Zet een grote hapjes of koekenpan op het vuur en verwarm een scheutje olijfolie. Schep de wortelen er doorheen en laat ze 2 - 3 minuten bakken samen met de fijn gehakte knoflooktenen.
  4. Schenk daarna een scheut bouillon en de sinaasappelsap in de pan. Voeg daar een flinke scheut honing en wat tijm aan toe. Ook kun je wat verse sinaasappel schijfjes toevoegen.
  5. Als het goed is verdampt het grootste gedeelde van het vloeistof, zo niet dan kun je de laatste minuten het vuur iets hoger zetten. Prik in de wortelen om te checken of ze beetgaar zijn.
  6. Haal de wortelen van het vuur en serveer ze op een mooie schaal. Decoreer met wat tijm takjes en eventueel een scheutje honing.
​​