Klantenservice
Heb je hulp nodig bij het afsluiten van je verzekering?
Chat met ons

Zoek je een nieuwe huisarts?

De afgelopen jaren merken wij als zorgverzekeraar dat het voor onze klanten soms lastig kan zijn om een nieuwe huisarts te vinden. Op deze pagina willen we je via een stappenplan op weg helpen bij je zoektocht naar een huisarts.

Ik wil graag wisselen van huisarts

Allereerst is het goed om te weten dat het lastig kan zijn om te wisselen van huisarts wanneer je de huisarts niet goed vindt of wanneer er een conflict is met de huisarts. Huisartsen hebben namelijk al moeite met het verdelen van de nieuwe inwoners in hun verzorgingsgebied.

In deze situatie kunnen wij als zorgverzekeraar ook niets voor je betekenen. Wij hebben namelijk geen invloed op het aannamebeleid van een praktijk. Wij adviseren je om een gesprek aan te gaan met je huisarts over je situatie. Je huisarts kan je eventueel ook helpen bij een overplaatsing naar een andere praktijk.

Zie je zo’n gesprek niet zitten, dan hebben veel praktijken ook een klachtenregeling. Hoe dit in zijn werk gaat kun je vaak terugvinden op de website van je huisarts.

Je kunt natuurlijk ook zelf zoeken met de vraag of je je bij een andere huisarts kunt inschrijven met de reden van inschrijving. Je kunt hiervoor de hieronder aangegeven stappen gebruiken.

Ik ben verhuisd en zoek een nieuwe huisarts

Wanneer je bent verhuisd kan het lastig zijn om een nieuwe huisarts te vinden. Veel praktijken kennen tegenwoordig een patiëntenstop of je woont buiten het verzorgingsgebied van de praktijk. Wij als zorgverzekeraar hebben geen invloed op deze patiëntenstop(s) of het aannamebeleid van een praktijk. De volgende tips kun je gebruiken bij je zoektocht naar een nieuwe huisarts.

  1. Maak gebruik van onze Zorgzoeker en zoek op zorgverlener(s) "Huisarts"
  2. Voer je postcode in: Omdat veel huisartsen werken met een postcodegebied is het van belang dat je je postcode invoert i.p.v. je woonplaats. Zo kan je dichtbij met zoeken beginnen en je zoektocht langzaam uitbreiden.
  3. Zoek contact met de huisartsenpraktijken: Onze zorgzoeker zal de verschillende huisartsen in je directe omgeving tonen. Je vind hierbij direct de contactinformatie van de praktijken. Je kunt de praktijken bellen maar ook een e-mail sturen met de vraag of je zich bij hen kunt inschrijven. Huisartsen tonen ook vaak op hun website of ze nog nieuwe patiënten aannemen. Het is handig om hierbij een toelichting te geven op je situatie en aan te geven waarom je een huisarts zoekt.
  4. Geef niet te snel op: Het kan best wel eens zo zijn dat je meerdere praktijken moet benaderen voordat je een huisarts hebt gevonden.

Benader ons

Mocht het zo zijn dat je na dit uitgebreide onderzoek nog steeds geen toegang hebt kunnen vinden bij een huisartsenpraktijk in je nieuwe woonplaats dan kun je contact zoeken met onze bemiddelingsafdeling via bemiddeling@ditzo.nl​. De volgende informatie hebben wij dan van je nodig:

  • Welke huisartsen heb je al benaderd?
  • Hoeveel personen moeten er worden ingeschreven?
  • Je polisnummer en je (nieuwe) postcode.

Vervolgstappen

Samen met jou zullen we de vervolgstappen bespreken en uitleggen wat je kunt doen wanneer je zorg nodig hebt. Daarnaast zullen we samen met je kijken of wij je nog kunnen helpen met zoeken en/of het nodig is om je te plaatsen op een wachtlijst.

We hopen dat we je hiermee wat meer informatie hebben gegeven om een nieuwe huisarts te kunnen vinden.​​

​​​