Klantenservice
Heb je hulp nodig bij het afsluiten van je verzekering?
Chat met ons

a.s.r. Ziektekosten zoekt nieuwe leden voor haar Raad van Verzekerden

a.s.r. Ziektekosten zoekt klanten die graag vertellen hoe onze ziektekostenverzekeringen beter kunnen!

Wat doet de Raad van Verzekerden?

De Raad komt minimaal twee keer per jaar samen met het bestuur van a.s.r. Ziektekosten om advies te geven over bijvoorbeeld onze zorginkoop of producten. Maar ook onderwerpen zoals langdurige zorg, communicatie met onze klanten en onze aanvullende verzekeringen komen aan bod.

Wie zoeken we?

De Raad van Verzekerden is een afvaardiging van alle verzekerden van a.s.r. Ziektekosten: (Ditzo en a.s.r. (voorheen De Amersfoortse)). We zijn op zoek naar een gemengde vertegenwoordiging van onze klanten, bijvoorbeeld qua leeftijd, geslacht en woonplaats, die onze zorgverzekeringen nog beter willen maken.

Hoe werkt de Raad van Verzekerden?

De Raad bestaat uit maximaal 15 leden. Een lid wordt benoemd voor een termijn van vier jaar, met de mogelijkheid van vier jaar verlenging. De Raad vergadert minimaal twee keer per jaar met het bestuur van a.s.r. Ziektekosten op het Hoofdkantoor in Utrecht. Onderwerpen die op de agenda komen zijn onder meer het zorginkoopbeleid, het jaarverslag, de jaarrekening en de algemene gang van zaken.

Daarnaast vergadert de Raad ook intern (virtuele meetings). Het bestuur van a.s.r. Zorgverzekering kan de Raad vragen om over specifieke onderwerpen te adviseren. Uiteraard kan de Raad ook ongevraagd advies uitbrengen.

De Raad werkt met focusgroepen waarin een aantal Raadsleden een bepaald onderwerp uitdiepen.

Reglement Raad van Verzekerden

​​

Wat krijg je hiervoor terug?

Als lid krijg je veel informatie over de gang van zaken bij een zorgverzekeraar en is het mogelijk om a.s.r. te adviseren over zaken die jij belangrijk vindt voor de klanten van een zorgverzekeraar.

a.s.r. vergoedt de gemaakte onkosten en biedt de mogelijkheid om de masterclass voor ledenraden bij Zorgverzekeraars Nederland te volgen. Voorts is het de bedoeling ook vanuit a.s.r. een stukje opleiding te verzorgen.

Lijkt het je leuk om de Raad te komen versterken?

Meld je dan aan door het aanmeldformulier samen met je CV te sturen naar:  raadvanverzekerden@asr.nl​​​