Klantenservice
We vragen je geboortedatum als extra controle.
Kies nu eerst een nieuw, zelf bedacht wachtwoord

Een wachtwoord dat je zelf kiest is veel makkelijker te onthouden

Zorg dat dit wachtwoord...
Tussen de 8 en 12 tekens lang is
Minstens 1 cijfer en 1 letter bevat
Niet de tekens `<>/"'&\ bevat
Heb je hulp nodig bij het afsluiten van je verzekering?
Chat met ons

Ditzo Tandartsverzekering​​​

Wat wordt er vergoed uit de tandartsverzekering? Mag je met de Ditzo tandartsverzekering naar iedere mondzorgverlener? En hoe zit het eigenlijk met orthodontie, wordt dit nu wel of niet vergoed? Om het je iets makkelijker te maken hebben wij de belangrijkste informatie voor je op een rijtje gezet.

Tandartsen raden aan om regelmatig naar de tandarts of mondhygiënist te gaan, om te controleren op gaatjes en het gebit te reinigen. Volgens tandartsen en mondhygiënisten is deze controle erg belangrijk voor een gezond gebit, nu maar ook in de toekomst. Je kunt ervoor kiezen om de kosten voor de controle en eventuele aanvullende behandelingen zelf te betalen óf een van onze tandartsverzekering af te sluiten. De tandartsverzekeringen van Ditzo bieden een vergoeding voor de kosten rondom controles, maar ook als er een keer écht iets aan de hand is zoals een wortelkanaalbehandeling of een kroon.

Voor kinderen tot 18 jaar is een tandartsverzekering vaak niet nodig, de meeste behandelingen worden vergoed uit de basisverzekering . Kronen en orthodontie zijn hierop een uitzondering.

Ditzo Goede Keuze
Naturapolis
€ 109,85
​​​


De tandartsverz​ekeringen van Ditzo

Infographic Mondzorg.jpg


Wat wordt er vergoed in de tandartsverzekeringen?

Ben je op zoek naar een specifieke vergoeding en wil je weten of dat wordt vergoed uit één van onze tandartsverzekeringen? Gebruik dan onze Zorgzoeker. Hier vul je in welke verzekering je hebt (of overweegt) en welke vergoeding je zoekt (bijvoorbeeld ‘kronen’ of ‘vullingen’). De zorgzoeker laat zien wat de vergoeding is en of er eventueel nog een eigen bijdrage of eigen risico  in rekening wordt gebracht. Eigen risico geldt alleen op zorgkosten uit de basisverzekering, en dus niet op de tandartsverzekering of aanvullende verzekering.

Kies je er toch voor om géén tandartsverzekering af te sluiten. Dan is het verstandig om vooraf op te zoeken hoeveel een consult zal kosten. De maximum tarieven voor mondzorg zijn vastgesteld door de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) en zijn te vinden via de website www.allesoverhetgebit.nl. TIP: boven een bedrag van € 250 is de tandarts wettelijk verplicht een offerte te geven. Zo krijg je meer inzicht in de kosten en krijg je niet opeens een hoge rekening op de mat.

Kan ik bij elke mondzorgverlener terecht?

Je kunt bij Ditzo bij elke mondzorgverlener terecht, via de Zorgzoeker vind je welke mondzorgverleners er zijn bij jou in de buurt.

Tandongevallen verzekerd via Ditzo Pechvogelhulp

Heb je een zorgverzekering bij Ditzo? Dan krijg je de Pechvogelhulp er automatisch bij. Hiermee zijn de kosten voor het herstellen van het gebit na een ongeval in Nederland tot € 10.000 verzekerd. Je kunt er ook voor kiezen Pechvogelhulp Plus af te sluiten, waarmee een tandongeval in heel de wereld wordt vergoed tot een bedrag van € 12.500. Sluit je vóór 31 januari een zorgverzekering én schadeverzekering af bij Ditzo, dan krijg je Pechvogelhulp Plus er gratis bij.

Orthodontie verzekerd via de aanvullende verzekering ‘Zorg Beter’

Wil je een vergoeding voor orthodontie van je kinderen tot 18 jaar? Kies dan voor de aanvullende verzekering Zorg Beter. Hier krijg je 75% vergoed per behandeling, met een maximum van €500 voor de gehele looptijd van je verzekering. Een orthodontist bij jou in de buurt vind je vervolgens eenvoudig via de zorgzoeker.

Mondzorgkosten declareren

De meeste nota’s worden door zorgverleners direct bij ons ingediend. Daar heb je dus geen omkijken naar. Heb je wel een nota binnengekregen, dan kun je deze gemakkelijk declareren via Mijn Zorgverzekering of de Ditzo Zorg App. De meeste declaraties verwerken we dezelfde dag. Soms duurt het iets langer en dan krijg je uiterlijk binnen 5 werkdagen een reactie. Zodra we de declaratie hebben afgehandeld ontvang je altijd een bericht van ons. De status van de declaratie is ook inzichtelijk in de App of via Mijn zorgverzekering. Lees alles over hoe je bij Ditzo moet declareren.

Het is belangrijk om te onthouden dat er op deze pagina een overzicht is gegeven van bepaalde tandzorg die veel wordt gebruikt of waar veel vragen over zijn. Dit is daarom ook geen overzicht van de volledige polisvoorwaarden. Als je alle informatie wilt lezen over de polisvoorwaarden rondom mondzorg verwijzen wij je graag door naar de pagina met alle polisvoorwaarden.​​