Heb je een verzekering vóór 25 januari 2014 afgesloten? Dan is het helaas niet mogelijk in te loggen in Mijn Ditzo. Stel je vraag of meld je schade via het contactformulier.
We vragen je geboortedatum als extra controle.

Kies nu eerst een nieuw, zelf bedacht wachtwoord

Een wachtwoord dat je zelf kiest is veel makkelijker te onthouden

Je wachtwoord bevat een speciaal teken, die je niet mag gebruiken in je nieuwe wachtwoord. Buitenlandse tekens, accenten en umlauten zijn niet toegestaan.
Zorg dat dit wachtwoord...
Minstens 8 en max 127 tekens lang is
Minstens 1 cijfer en 1 letter bevat

​Vergoeding geneesmiddelen

Ditzo wil niet op de stoel van de arts gaan zitten. Dus laten wij het aan de apothekers over om op basis van het recept en in overleg met jou te kiezen welk geneesmiddel wordt geleverd. De geneesmiddelen worden voornamelijk vergoed op basis van een landelijke prijslijst. Om de kosten te beperken en de premie betaalbaar te houden, werkt Ditzo voor een kleine groep veelgebruikte geneesmiddelen met een margebeleid.

Hoe werkt het margebeleid?
Het margebeleid houdt in dat van groepen geneesmiddelen* met dezelfde werkzame stof alleen de laagst geprijsde geneesmiddelen worden vergoed plus maximaal 5%. Omdat de apotheek 5% mag afwijken van de laagste prijs van merkloze middelen, heeft de apotheek de mogelijkheid om ook andere merkloze geneesmiddelen te leveren.
 
Voor jou betekent dit dat wij van ongeveer 200 geneesmiddelen* altijd een maximum prijs in plaats van een adviesprijs betalen. Deze maximum prijs geldt alleen voor merkloze geneesmiddelen. De kosten die apothekers boven de maximum adviesprijs berekenen betalen wij niet, ook niet op de aanvullende verzekering.
Medische noodzaak
Als de huisarts jou een specifiek merkgeneesmiddel voorschrijft, en het medisch noodzakelijk is dat je dit geneesmiddel krijgt, dan kan de huisarts dit aangeven op het recept. Ditzo heeft met de apotheker afgesproken dat je in dat geval het voorgeschreven geneesmiddel krijgt.
 
Voordelen:
  • Geen preferentiebeleid
  • Ditzo laat de keuze aan de arts en/of apotheker
  • Zowel merkloze als merkgeneesmiddelen zijn vergoedbaar