Klantenservice
We vragen je geboortedatum als extra controle.
Kies nu eerst een nieuw, zelf bedacht wachtwoord

Een wachtwoord dat je zelf kiest is veel makkelijker te onthouden

Zorg dat dit wachtwoord...
Tussen de 8 en 12 tekens lang is
Minstens 1 cijfer en 1 letter bevat
Niet de tekens `<>/"'&\ bevat

​Vergoeding geneesmiddelen

Ditzo wil niet op de stoel van de arts gaan zitten. Dus laten wij het aan de apothekers over om op basis van het recept en in overleg met jou te kiezen welk geneesmiddel zij jou geven. Om de kosten te beperken en de premie betaalbaar te houden, werkt Ditzo met een maximum prijs (vergoedingslimiet) voor de onderling vervangbare geneesmiddelen.
 

Medische noodzaak

Als de huisarts jou een specifiek (merk)geneesmiddel voorschrijft, en het medisch noodzakelijk is dat je dit specifieke geneesmiddel krijgt, dan kan de huisarts dit aangeven op het recept. Ditzo heeft met de apotheker afgesproken dat je in dat geval het voorgeschreven (merk)geneesmiddel krijgt.
 
Voor jou betekent dit dat wij van de onderling vervangbare geneesmiddelen een maximum prijs in plaats van een adviesprijs betalen. Deze maximum prijs geldt alleen voor merkloze geneesmiddelen. Voor alle overige geneesmiddelen betalen wij de kosten tot maximaal de adviesprijs. De kosten die apothekers boven de maximum prijs (voor de onderling vervangbare geneesmiddelen) of de adviesprijs (voor alle overige geneesmiddelen) berekenen betalen wij niet, ook niet op onze aanvullende verzekeringen.
 

Wijzigingen per 1 januari 2015

Begeleidingsgesprek nieuw geneesmiddel

Voor de geneesmiddelen die je voor het eerst meekrijgt, of langer dan 12 maanden niet voorgeschreven hebt gekregen, krijg je aan de balie van de apotheek uitleg. In 2014 noemden wij deze uitleg het 'eerste terhandstellingsgesprek'. In 2015 gaat deze uitleg door de apotheker een ‘begeleidingsgesprek nieuw geneesmiddel’ heten. Deze wijziging is gedaan omdat ‘begeleidingsgesprek nieuw geneesmiddel’ duidelijker aangeeft welke dienst de apotheker aan de balie levert.
 
Voor jou betekent dit dat als de apotheker je uitleg geeft over een nieuw medicijn, je dit in het overzicht van de declaraties van Ditzo terug kunt vinden als ‘begeleidingsgesprek nieuw geneesmiddel’.
 

Geneesmiddelen tegen kanker (oncolytica)

De overheid heeft besloten dat vanaf 1 januari 2015 het ziekenhuis de geneesmiddelen bekostigt die de arts bij kanker voorschrijft. Dit wil de overheid om zo meer grip te krijgen op deze dure en specialistische geneesmiddelen. Nu loopt de vergoeding vanuit Ditzo via je eigen apotheek. Per 1 januari 2015 vergoedt Ditzo de oncolytica uitsluitend nog via het ziekenhuis. De regels rondom wat je wel of niet vergoed krijgt zijn niet veranderd. Voor jou betekent dit dat de medisch specialist de oncolytica voorschrijft en het ziekenhuis er voor zorgt dat jij deze geneesmiddelen ontvangt.
 
Bekijk de lijst van oncolytica en lees meer aanvullende informatie over deze middelen, bijvoorbeeld bij behandeling in het buitenland