Klantenservice
We vragen je geboortedatum als extra controle.
Kies nu eerst een nieuw, zelf bedacht wachtwoord

Een wachtwoord dat je zelf kiest is veel makkelijker te onthouden

Zorg dat dit wachtwoord...
Tussen de 8 en 12 tekens lang is
Minstens 1 cijfer en 1 letter bevat
Niet de tekens `<>/"'&\ bevat

​Vergoeding geneesmiddelen vanuit de basisverzekering

Ditzo wil niet op de stoel van de arts gaan zitten. Dus laten wij het aan de apothekers over om op basis van het recept en in overleg met jou te kiezen welk geneesmiddel zij jou geven.
 

Laagste prijsgarantie

Wij bieden jou voor de groepen van onderling vervangbare geneesmiddelen de laagste prijs garantie. Hoewel deze middelen dezelfde werkzame stof en toedieningsvorm hebben, kunnen de prijzen behoorlijk verschillen. Ditzo brengt in dit geval alleen de kosten van het geneesmiddel met de laagste prijs in rekening van je eigen risico. Dit geldt ook wanneer de apotheker een duurder onderling vervangbaar geneesmiddel aflevert. Ook dan brengen wij alleen de kosten van het geneesmiddel met de laagste prijs in rekening van jouw eigen risico. Je kunt de laagste prijs van een onderling vervangbaar geneesmiddel zien op www.medicijnkosten.nl.
 

Medische noodzaak

Het kan zo zijn, dat je toch een duurder, merkgeneesmiddel geleverd moet krijgen, omdat je bijvoorbeeld klachten krijgt van het goedkopere middel. Of omdat het goedkopere middel bij jou niet naar behoren werkt. Er is dan sprake van medische noodzaak. Als de huisarts jou een merkgeneesmiddel voorschrijft, en het medisch noodzakelijk is dat je dit geneesmiddel krijgt, dan kan de huisarts dit aangeven op het recept. Jouw apotheker zal dan controleren of er inderdaad sprake is van medische noodzaak en als dit zo is, het  merkgeneesmiddel aan jou leveren. De apotheker mag dan de kosten van het merkgeneesmiddel bij ons declareren, en wij zullen de kosten vergoeden en het bedrag in rekening brengen van jouw eigen risico.
 
In de overige gevallen betalen wij onder de voorwaarden van het reglement farmaceutische zorg de kosten tot maximaal de prijs die vermeld staat op www.medicijnkosten.nl.