Klantenservice
We vragen je geboortedatum als extra controle.
Kies nu eerst een nieuw, zelf bedacht wachtwoord

Een wachtwoord dat je zelf kiest is veel makkelijker te onthouden

Zorg dat dit wachtwoord...
Tussen de 8 en 127 tekens lang is
Minstens 1 cijfer en 1 letter bevat
Niet de tekens `<>/"'&\ bevat
Heb je hulp nodig bij het afsluiten van je verzekering?
Chat met ons

Wijzigingen Ditzo Zorgverzekering 2020

In 2020 veranderen er een aantal dingen in je Ditzo Zorgverzekering. We hebben de belangrijkste veranderingen voor je op een rij gezet.

Naturaverzekering

Ditzo introduceert per 1-1-2020 een nieuwe naturapolis; Ditzo Goede Keuze. Met deze polis heb je een ruime keuze uit zorgverleners. De vergoeding bij niet gecontracteerde zorg ligt op maximaal 75% van het gemiddeld of laagst gecontracteerd tarief. De huidige combinatieverzekering krijgt de naam; Ditzo Vrije Keuze.

ZorgBest

De ZorgBest is vanaf 12-11-2019 niet meer af te sluiten. Klanten die het product momenteel hebben afgesloten kunnen deze wel behouden, ook kunnen zij de kinderen op de polis blijven bijschrijven.

ZorgBewust

Ditzo lanceert per 1-1-2020 een nieuwe aanvullende verzekering; de ZorgBewust. Dit pakket zal onder andere zes fysiotherapie behandelingen per jaar vergoeden. Bekijk de voorwaarden voor de volledige vergoeding.

Alternatieve geneeswijzen

De vergoeding voor alternatieve geneeswijzen zal per 1-1-2020 in alle aanvullende verzekeringen en modules komen te vervallen.

Spoedeisende tandheelkundige zorg bij een ongeval

De vergoeding voor spoedeisende tandheelkundige zorg bij een ongeval zal per 1-1-2020 in de ZorgGoed, ZorgBeter en ZorgBest komen te vervallen. Deze dekking zit namelijk al in de Pechvogelhulp die alle Ditzo klanten standaard krijgen. De pechvogelhulp biedt de meest uitgebreide vergoeding voor deze dekking.

Anticonceptie

De vergoeding voor anticonceptie in de ZorgGoed en ZorgBeter zal per 1-1-2020 worden verhoogd naar € 100 en € 200.

Veranderingen basisverzekering 2020

De basisverzekering wordt in 2020 aangepast. Het eigen risico blijkt hetzelfde als in 2019, namelijk € 385.

Deze onderdelen veranderen in 2020 onder de basisverzekering:

  • De naam van de Ditzo Basisverzekering wijzigt naar Ditzo Vrije Keuze.
  • Ga je naar een zorgverlener waar wij geen contract mee hebben afgesloten? Dan vergoeden wij maximaal 100% van het gemiddelde of laagst gecontracteerde tarief dat wij voor je behandeling hebben afgesproken met onze gecontracteerde zorgverleners. Voor GGZ, dure geneesmiddelen, zelfstandig behandelcentrum en wijkverpleging geldt een afwijkende vergoeding.
  • Je huisarts kan voortaan de hulp inroepen van de specialist ouderengeneeskunde of de arts verstandelijk gehandicapten bij de behandeling van complexe zorgvragen voor ouderen en verstandelijk beperkte thuiswonende patiënten.
  • Op stoppen met roken-begeleidingsprogramma’s, nicotine vervangende middelen en geneesmiddelen bij stoppen met roken wordt geen eigen risico meer ingehouden.
  • ​Als je voor een behandeling langdurig over grotere afstand heen en weer moet reizen, kun je in plaats van vergoeding van de vervoerskosten, kiezen voor een logeervergoeding van maximaal € 75 per nacht. Dit kan vanaf tenminste 3 aaneengesloten dagen behandeling. Hierop wordt geen eigen bijdrage ingehouden.

Alle wijzigingen 2020

Vergoedingen 2020

In onze zorgzoeker kun je alle vergoedingen opzoeken en direct op zoek naar een zorgverlener bij jou in de buurt.

Voorwaarden 2020