Klantenservice
We vragen je geboortedatum als extra controle.
Kies nu eerst een nieuw, zelf bedacht wachtwoord

Een wachtwoord dat je zelf kiest is veel makkelijker te onthouden

Zorg dat dit wachtwoord...
Tussen de 8 en 127 tekens lang is
Minstens 1 cijfer en 1 letter bevat
Niet de tekens `<>/"'&\ bevat
Heb je hulp nodig bij het afsluiten van je verzekering?
Chat met ons

Zwanger & bevallen​​​​​​

Als je zwanger bent, wil je natuurlijk alles zo goed mogelijk geregeld hebben. Ditzo kan je helpen met de voorbereiding op je bevalling en kraamtijd.

Wat moet je doen voor en na je bevalling?

  • Kraamzorg aanvragen (uiterlijk in de 20e week van je zwangerschap)
  • Je kind bij ons aanmelden na de geboorte
Ditzo Goede Keuze
Naturapolis
€ 115,50
​​​​​​​

Kraamzorg nodig?

Ben je zwanger en bij Ditzo verzekerd? Dan kun je zelf je kraamzorg aanvragen bij een kraamzorginstelling. Kijk in de Zorgzoeker om een kraamzorginstelling te vinden.

Vraag je kraamzorg uiterlijk in de 20e week van je zwangerschap aan. Het is handig om je Burgerservicenummer (BSN) en de naam van de verloskundige bij de hand te hebben.

Vergoeding kraamzorg

Kraamzorg wordt vergoed vanuit je basisverzekering. Wel moet je een bijdrage voor de kraamverzorg(st)er betalen (€ 4,70 per uur bij kraamzorg thuis, € 19 per dag bij opname in een ziekenhuis of kraamhotel).

Je kraampakket

Heb je een aanvullende verzekering ZorgBeter of ZorgBest? Dan heb je recht op een kraampakket. Het kraampakket bevat alles wat je nodig hebt voor de bevalling en de eerste dagen erna en wordt 3 maanden voor de datum dat je uitgerekend bent verstuurd. Bij de aanvullende verzekering ZorgBeter of ZorgBest kun je het kraampakket kosteloos aanvragen​.

Heb je geen aanvullende verzekering afgesloten waarin het kraampakket wordt vergoed? Dan kun je zelf een pakket kopen. Zo heeft Ditzo speciaal voor jou een voordelig kraampakket samengesteld waarin alles zit wat je nodig hebt.

Bekijk de vergoedingen voor zwangerschap en bevalling.

De geboorte van je kindje

Het is belangrijk dat je de geboorte van je kindje zo snel mogelijk aan ons doorgeeft. Dat kan heel makkelijk via Mijn Zorgverzekering. Daarbij is het handig om het Burgerservicenummer (BSN) van je baby bij de hand te hebben. We sturen je dan binnen enkele weken een zorgpas voor je kind.

Je kindje krijgt automatisch dezelfde dekking als de dekking van de verzekeringsnemer. Daarnaast betalen kinderen geen eigen risico tot ze 18 jaar zijn.

Bevallen, thuis of in het ziekenhuis?

Je mag bij Ditzo zowel thuis als in het ziekenhuis bevallen. Je mag namelijk ook zonder medische indicatie in het ziekenhuis bevallen. Je hoeft van tevoren niet aan te geven wat jouw keuze is.

Als je thuis of in het ziekenhuis bevalt met een medische noodzaak, dan wordt dit vanuit de basisverzekering volledig vergoed.

Is er geen medische noodzaak om in het ziekenhuis te bevallen dan betaal je een eigen bijdrage.  ​​

Fit tijdens jouw zwangerschap én daarna

Met de aanvullende zorgverzekering van Ditzo kun je lid worden van a.s.r. Vitality. Dit beweegprogramma helpt jou niet alleen fit je zwangerschap door, maar ook weer fit te worden na je bevalling.

Wat je ervoor terugkrijgt? Naast een gezond lijf, de leukste beloningen! Scoor bijvoorbeeld handige baby-items met een wekelijkse cadeaukaart van Bol.com of bespaar op je aanvullende zorgverzekering dankzij de jaarlijkse cashback. Op naar fit moederschap!​