Klantenservice
We vragen je geboortedatum als extra controle.
Kies nu eerst een nieuw, zelf bedacht wachtwoord

Een wachtwoord dat je zelf kiest is veel makkelijker te onthouden

Zorg dat dit wachtwoord...
Tussen de 8 en 127 tekens lang is
Minstens 1 cijfer en 1 letter bevat
Niet de tekens `<>/"'&\ bevat
Heb je hulp nodig bij het afsluiten van je verzekering?
Chat met ons

Zwanger & bevallen in 2023​​​​​​​​

Als je zwanger bent, wil je natuurlijk alles zo goed mogelijk geregeld hebben. Ditzo kan je helpen met de voorbereiding op je bevalling en kraamtijd.

Wat moet je doen voor en na je bevalling?

  • Kraamzorg aanvragen (uiterlijk in de 20e week van je zwangerschap)
  • Je kind bij ons aanmelden na de geboorte
Ditzo Goede Keuze
Naturapolis
€ 128,95
​​​​​​​​​

Vergoedingen

Veel zorg die te maken heeft met zwangerschap en bevallen wordt vergoed vanuit de basisverzekering. In de VergoedingenVinder kun je zoeken op de zorg die je nodig hebt, bijvoorbeeld kraamzorg, en zie je direct wat er met jouw verzekering vergoed wordt. Je ziet ook gelijk waarbij je eigen risico of een eigen bijdrage moet betalen. 

De combinatietest in 2023 wordt niet meer vergoed. Hiervoor in de plaats komt de niet invasieve prenatale test (NIPT). Als je de NIPT op medische indicatie gebruikt is het eigen risico niet van toepassing. De NIPT zonder medische indicatie krijg je vergoed via de overheid. De eigen betaling van € 175,- die hiervoor verschuldigd is komt per 01-04-2023 te vervallen.​Kraamzorg nodig?

Ben je zwanger en bij Ditzo verzekerd? Dan kun je zelf je kraamzorg aanvragen bij een kraamzorginstelling. Kijk in de Zorgzoeker om een kraamzorginstelling te vinden.

Vraag je kraamzorg uiterlijk in de 20e week van je zwangerschap aan. Het is handig om je Burgerservicenummer (BSN) en de naam van de verloskundige bij de hand te hebben.

Vanuit de basisverzekering heb je recht op kraamzorg vanaf de geboortedag tot maximaal 10 dagen daarna. Je betaalt wel een wettelijke eigen bijdrage.

  • ​Bij kraamzorg in een kraamhotel of thuis is de eigen bijdrage €4,70 per uur in 2023
  • Bij opname in een ziekenhuis of kraamhotel €19 per dag voor de moeder, en €19 voor het kind in 2023

Je kraampakket

Heb je in 2023 een aanvullende verzekering ZorgBewust, ZorgBeter of ZorgBest? Dan heb je recht op een kraampakket. Je krijgt van ons een kraampakket als je tussen de 5e en 7e maand van je zwangerschap bij ons verzekerd bent. Bij de aanvullende verzekering ZorgBewust, ZorgBeter of ZorgBest kun je het kraampakket kosteloos aanvragen​.

Heb je geen aanvullende verzekering afgesloten waarin het kraampakket wordt vergoed? Dan kun je zelf een pakket kopen. Zo heeft Ditzo speciaal voor jou een voordelig kraampakket samengesteld waarin alles zit wat je nodig hebt.

De geboorte van je kindje

Het is belangrijk dat je de geboorte van je kindje zo snel mogelijk aan ons doorgeeft. Dat kan heel makkelijk via Mijn Zorgverzekering. Daarbij is het handig om het Burgerservicenummer (BSN) van je baby bij de hand te hebben. We sturen je dan binnen enkele weken een zorgpas voor je kind.

Je kindje krijgt automatisch dezelfde dekking als de dekking van de verzekeringsnemer. Daarnaast betalen kinderen geen eigen risico tot ze 18 jaar zijn.

Bevallen, thuis of in het ziekenhuis?

Je mag bij Ditzo zowel thuis als in het ziekenhuis bevallen. Je mag namelijk ook zonder medische indicatie in het ziekenhuis bevallen. Je hoeft van tevoren niet aan te geven wat jouw keuze is.

Als je thuis of in het ziekenhuis bevalt met een medische noodzaak, dan wordt dit vanuit de basisverzekering volledig vergoed.

Is er geen medische noodzaak om in het ziekenhuis te bevallen dan betaal je een eigen bijdrage.  ​​

Fit tijdens jouw zwangerschap én daarna

Met de aanvullende zorgverzekering van Ditzo kun je lid worden van a.s.r. Vitality. Dit beweegprogramma helpt jou niet alleen fit je zwangerschap door, maar ook weer fit te worden na je bevalling.

Wat je ervoor terugkrijgt? Naast een gezond lijf, de leukste beloningen! Scoor bijvoorbeeld handige baby-items met een wekelijkse cadeaukaart van Bol.com of bespaar op je aanvullende zorgverzekering dankzij de jaarlijkse cashback. Op naar fit moederschap!​​​​​​​