Klantenservice
Heb je hulp nodig bij het afsluiten van je verzekering?
Chat met ons

Zwanger & bevallen in 2023​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​

Ben je zwanger? Gefeliciteerd! Je gaat een bijzondere tijd tegemoet, waarin je ook van alles moet regelen. Op deze pagina lees je waar je aan moet denken en wat je Ditzo zorgverzekering vergoed. Bekijk voor je gaat lezen welke verzekering je hebt in Mijn Zorg en of je ook een aanvullende verzekering bij ons hebt. ​​​Dan weet je welke vergoedingen er voor jou gelden. 

Ditzo Goede Keuze
Naturapolis
€ 128,95
​​​​​​​​​

De fases van je zwangerschap

Een zwangerschap bestaat uit 3 verschillende fases. Die noemen we trimesters. Om het voor jou gemakkelijk te houden hebben we deze pagina opgedeeld in die drie trimesters en tonen we per trimester wat je regelt én wat de vergoedingen zijn. 


Het 1ste trimester

Zodra je zwanger bent kun je jezelf aanmelden bij een verloskundigenpraktijk en een afspraak maken voor je eerste consult en de eerste controle. Gebruik onze Zorgzoeker om een verloskundigenpraktijk bij jou in de buurt te vinden. Je hoeft niet bij ons te melden dat je zwanger bent.


​Hoe zit het met de vergoedingen van:​

​​

Het 2e trimester

In het tweede trimester vraag je vast de kraamzorg aan die na de bevalling helpt. Het is belangrijk dit te doen voor de 16e week van de zwangerschap.

De kraamverzorger geeft onder andere tips over de verzorging, bijvoorbeeld over het wassen van de baby. Dat is vaak erg fijn omdat er veel op je afkomt vlak na de geboorte.

Bij Ditzo ben je vrij in de keuze voor een kraamcentrum. Heb je de Vrije Keuze basisverzekering? Dan wordt kraamzorg 100% vergoed. Heb je de Goede Keuze basisverzekering en kies je voor een gecontracteerd kraamcentrum? Ook dan worden de kosten 100% vergoed. Als je voor een niet-gecontracteerd kraamcentrum kiest vergoeden we tot maximaal 75% van het gemiddelde gecontracteerde tarief. 


Hoe zit het met de vergoeding van:

​​

​Je duurzame kraampakket

Zodra je kraamzorg aanvraagt, kun je ook een kraampakket bestellen. Daarin vind je alles wat je nodig hebt voor de bevalling en de eerste dagen erna. Je ontvangt het pakket 3 maanden voor de datum dat je uitgerekend bent. 

Heb je een de aanvullende verzekering ZorgBewust, ZorgBeter of ZorgBest? Dan kun je gratis een duurzaam kraampakket aanvragen. Als je dat niet hebt kun je zelf een kraampakket kopen.


Het 3e trimester

Wanneer je zwangerschap verloopt zoals je wilt dan kun je in het laatste trimester zelf kiezen waar je wilt bevallen. We adviseren je altijd dit te doen in overleg met je verloskundige.

Belangrijk om te weten: als je een medische indicatie hebt, bijvoorbeeld omdat je verloskundige het nodig vindt, dan noem je dit een klinische bevalling. De kosten hiervoor worden volledig vergoed en je betaalt geen eigen risico of eigen bijdrage.

als je geen medische indicatie hebt dan speken we van een poliklinische bevalling.

​Waar wil je bevallen?

  • Thuis
  • Een thuisbevalling wordt volledig vergoed en je betaalt geen eigen risico of eigen bijdrage.

  • In het ziekenhuis (poliklinisch)
  • Ook zonder medische indicatie kun je gewoon in het ziekenhuis bevallen. Als je geen aanvullende verzekering bij Ditzo hebt dan betaal je zelf de eigen bijdrage. Bekijk voor de hoogte van de eigen bijdrage de uitklappers hieronder.

  • In een geboortecentrum (poliklinisch)
  • Je kunt ten slotte ook in een geboortecentrum bevallen. Als je geen aanvullende verzekering bij Ditzo hebt dan betaal je zelf de eigen bijdrage. Bekijk voor de hoogte van de eigen bijdrage de uitklappers hieronder.


Hoe zit het met de vergoeding van:​

​​
Na je bevalling
Na de geboorte mag je zelf kiezen of je kindje wordt bijgeschreven bij jouw zorgverzekering of die van je partner. Het is wenselijk dat je de geboorte binnen 30 dagen aan ons doorgeeft. Aanmelden kan snel en gemakkelijk via Mijn Zorg of de Zorg App. 

Je ontvangt binnen enkele weken na aanmelding een zorgpas voor je kindje.​​Fit tijdens jouw zwangerschap én daarna

Met Ditzo kun je lid worden van a.s.r. Vitality. Dit beweegprogramma helpt jou niet alleen om fit je zwangerschap door te komen, maar ook om weer fit te worden na de bevalling.

Wat je ervoor terugkrijgt? Naast een gezond lijf, de leukste beloningen! Scoor bijvoorbeeld handige baby-items met een wekelijkse cadeaukaart van bol.com of bespaar op je aanvullende zorgverzekering dankzij de jaarlijkse cashback. Op naar fit moederschap!​​​​​​​​​​​​

​​

​Veel gestelde vragen over zwangerschap 

​​

​​​​​​​​​​​​​​​​​